Ще й виставка?! Протягом фестивалю встигніть відвідати незвичайну інсталяцію

Найближчі вистави
Проект

Жив на світі чудовий художник Василь Виходцевський. Він створив безліч вистав, тут у Києві, по всій Україні та навіть закордоном. Минулого липня чудового художника не стало, але все, що створив він протягом життя, живе та живить нас до сьогодні. 

Ви бачили неодноразово вистави художника Василя Виходцевського на сцені нашого театру, ви знайомі з його роботами, та зовсім нічого не знаєте про цю чудову, навіть ПРЕКРАСНУ людину. Приходьте на нашу виставку та познайомтеся. 

З 8 по 12 вересня, в рамках проведення фестивалю, приходьте на вистави до театру та абсолютно безкоштовно відвідайте паперово-металево-предметно-лялькову-зворушливо-тонку-іронічно-мемуарну виставку, яка присвячена творчості одного з найвідоміших художників театру ляльок - Василю Виходцевському. 

А ви знаєте, чому наша виставка називається "ПРЕкрасно!"? 

Ми думаємо, що ті хто плідно працювали та товаришували з паном Василем знають, що це було одне з його найулюбленіших та найвживаніших слів у спілкуванні. Василь Олексійович тонко відчув цей світ, з почуттям прекрасного ставився до всього, що його оточувало. 

Винахідливий у всьому, він міг створити металеву ляльку для опери С. Рахманінова "Скупий лицар" за трагедією О. Пушкіна навіть з собачої миски (це не жарт). І це по сьогодні викликає в наш почуття прекрасного.

В ескпозиції представлені ляльки, ескізи та декорації митця, які були створені ним для нашого театру, а також для кафедри акторського мистецтва та режисури театру ляльок Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого.

Автори виставки: Катерина Лук'яненко та Тетяна Загрядська. 

Прикріплені файли