Завітайте до майстерні Василя Олексійовича

Найближчі вистави
Проект

Вчора, 9 вересня, о 19:00 учасники фестивалю мали змогу відвідати презентацію інсталяції "ПРЕкрасно", яка присвячена творчості видатного українського художника-лялькаря Василя Виходцевського. 


На дні фестивалю гардероб нашого театру переворився до невпізнаваності. Тут - серед фактур, матеріалів, шматочків, обрізків, уривків, заготовок ляльок, повноцінних лялькових персонажів, уламків та частин декорацій до вистав - ви опиняєтеся у майстерні Художника, чистилищі Творця, де творилится його найвідоміші роботи, презентовані на сцені нашого театру та учбового театру кафедри акторського мистецтва та режисури театру ляльок Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенка-Карого.

Презентацію провели натхненник створення інсталяції - з.а. України, давній друг та колега Василя Олексійовича Леонід Попов, та автори виставки - режисер Катерина Лук'яненко і художник Тетяна Загрядська.

Інсталяція не є сухою презентацією робіт художника, які традиційно зберігаються "під склом", як у звичайному музеї. Тут безліч цікавих витівок та таємних ходів. 

Завітайте до майстерні Василя Олексійовича і ви.